Home arrow Behandelingen arrow Gebitsbehandeling
 
Hoofd Menu
Home
Spoedgevallen
Open spreekuren
Rondleiding
Behandelingen
Medewerkers
Nieuws
Contact
Routebeschrijving
FAQ's
woensdag 18 juli 2018 Login
Gebitsbehandeling Afdrukken

Gebitsproblemen 

Gebitsreiniging De dierenarts inspecteert het gebit bij iedere jaarlijkse controle. Bij honden, katten en fretten kunt u thuis ook zelf alle tanden controleren. Een slecht gebit verraadt zich door een slechte adem en bruine aanslag op de tanden en in sommige  gevallen rood tandvlees. In ernstige gevallen zitten er al tanden los. Vooral de hoektanden en kiezen zitten als eerst vol tandsteen.

Bij konijnen en knaagdieren zijn thuis de voortanden te inspecteren. Hebben deze een afwijkende stand of vorm dan is dit een teken dat er iets mis is.

Problemen met de voortanden of kiezen bij konijnen en knaagdieren kun je waarnemen wanneer het dier problemen krijgt met eten, veel speekselen of zelfs niet meer eten.

Behandeling gebitsproblemen

In onze praktijk hebben we alle mogelijkheden om elk huisdier de geschikte behandeling te bieden. We bezitten een tandheelkundige unit.

Bij honden, katten en fretten, gebeurd het verwijderen van tandsteen onder narcose. Het schoonmaken gebeurt met dezelfde instrumenten als een tandarts gebruikt. Als het gebit goed schoon is wordt er beoordeeld door de dierenarts of er eventuele tanden, kiezen getrokken moeten worden. Bij ontstoken tandvlees is soms een antibioticakuur nodig voor de genezing.

Bij konijnen en knaagdieren zijn veelal doorgroeiende voortanden en kiezen die problemen veroorzaken. Behandeling gebeurt meestal ook onder narcose. Wij maken gebruik van gas anesthesie, met isofluraan, daardoor is er minder risico op narcose complicaties.

Nieuwe gebitsbehandeling

Voor een nog beter herstel na het reinigen van het gebit van uw hond of kat is er een nieuw product!! Meestal komt er tijdens de gebitsbehandeling een beetje bloed onder het tandvlees uit doordat het tandvlees een beetje (of soms ernstig) ontstoken is. Om dit herstel te bevorderen en bacterieen zoveel mogelijk te mijden hebben wij ORA-Vet in onze praktijk... De bedoeling van ORA-Vet is om direct na de reiniging een soort waxlaagje op de rand van het tandvlees en gebitselement aan te brengen... Dit moet echter wel herhaald worden door u zelf door 2 weken na de reiniging d.m.v. de bijgeleverde pakketjes een zelfde soort waxlaagje aan te brengen. ORA-Vet bevat geen toevoegingen en kan dus bij iedere hond of kat toegepast worden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen! 

 

 
 
Deze website is gebouwd door Walraven WebWerk
allmambo.com